Gebouwen

Bezoekerscentrum Drents Friese Wold

Bezoekerscentrum Drents Friese Wold

In opdracht van Staatsbosbeheer ontworpen het bezoekerscentrum voor Nationaal Park Het Drents Friesche Wold. Onder het gebogen dak omvat het gebouw tentoonstellingsruimte, filmzaal, atelier voor workshops, kantoorruimten en een restaurant. 
 
Woonwinkel Noordsleen

Woonwinkel Noordsleen

 De bestaande woonwinkel in het historische Noordsleen is voorzien van een 4e winkel-vleugel middels een toegevoegde schuur. De verschillende schuren zijn met elkaar verbonden middels een rondgang rondom een open patio waarmee ook daglicht in de schuren wordt gerealiseerd. De gevels zijn aan de straatzijden voorzien van eikenhouten gevelbekleding en grote glasvlakken in robuuste eikenhouten kozijnen geïnspireerd door het historische riet-vlechtwerk. 
 
Kantoorpand KR8architecten Borger

Kantoorpand KR8architecten Borger

Langs de N34 markeert een glazen kubus ons kantoor in Borger-West. De nieuwbouw omvat kantoorruimte en woonhuis. Het pand maakt deel uit vant een lint met wonen en werken aan de rand van een woonwijk in ontwikkeling. Voor ons is het basic ingericht kantoor een inspirerende plek waar we werken aan zeer uiteenlopende ontwerp-waar we graag werken aan zeer gevarieerde projecten. 
 
Clubgebouw Golfpark Exloo

Clubgebouw Golfpark Exloo

Centraal tussen de holes is het clbgebouw van het Golfpark Exloo gerealiseerd. Het hoge restaurant is heel open vorm gegeven met grote glasvlakken en royale overstekken en heeft een optimaal contact met de omgeving. Het aangrenzende deel is opgetrokken in metselwerk en omvat de entree, sanitaire groepen, kleedkamers, bestuurskamer en keukenruimten. 
 
Tandartspraktijk Borger

Tandartspraktijk Borger

 In het lint van beedrijfsgebouwen aan de rand van een woonwijk in ontwikkeling in Borger-West is een tandartspraktijk gerealiseerd met 8 behandelkamers in een haakvorm rond de centrale ontvangst- en wachtruimte. Een open structuur met ondersteunende ruimten faciliteert een efficiente en hygiënische werkmethode.
 
Verbouw en uitbreiding CBS Groen van Prinsterer Emmen

Verbouw en uitbreiding CBS Groen van Prinsterer Emmen

 Verbouw ven uitbreiding van de bestaande basisschool in Emmermeer te Emmen. Met toepassing van de oorspronkelijke materialisatie en een toevoeging van meer kleurgebruik is een uitbreiding van de bestaande school gerealiseerd met extra lokalen en een multifunctioneel leerplein dat voor vele activiteiten voor alle groepen kan worden  ingezet.
 
Verbouw en verduurzaming pleinwinkels Borger

Verbouw en verduurzaming pleinwinkels Borger

In het kader van de vernieuwing van het dorpsplein van Borger zijn de bestaande pleinwinkels vergroot en opnieuw vormgegeven met gebruik van meer in Drenthe passende materialen als donker hout, schanskorven met veldkeien, eiken delen en het contrast met royale open puien. Bij de verbouwing is de isolatievan de buitenschil fors verbeterd, zijn de installaties verduurzaamd en is het kakvlak voorzien van PV-panelen voor de opwekking van elektriciteit. Inmiddels zijn 2 pleinwinkels gerealiseerd, 1 in ontwikkeling.
 
Jumbo Eelde

Jumbo Eelde

Verbouw en uitbreiding van een bestaande Jumbo supermarkt te Eelde. Middels de kapvormige nieuwbouw van een entreezone met ontsluiting van de winkel vanaf de aangrenzende parkeerplaatsen is de verbinding gemaakt met de winkel- en magazijnruimten in bestaande gebouwen die zijn voorzien van nieuwe gevels met metselwerk en beplating in donkere tinten. De winkel is volledig opnieuw ingericht volgens de actuele winkel-formule.
 
Nieuwbouw appartementen Weiteringzathe Borger

Nieuwbouw appartementen Weiteringzathe Borger

Vervangende nieuwbouw van een winkel/woonhuis in het centrum van Borger. Op de kop van de Hoofdstraat is aan het Dorpsplein een groter bouwvolume gecreëerd. In de plint zijn winkels gehuisvest , op de 2 verdiepingen zijn 6 appartementen gerealiseerd met een gezamenlijke ontsluiting met lift en trappenhuis. De vormgeving is genspireerd op een lint van gebouwen met een kleine korrel die samen het grote pand vormgeven (bouw in uitvoering, oplevering 2018).
 
Nieuwbouw MFA Sellingen

Nieuwbouw MFA Sellingen

In opdracht van de gemeente Vlagtwedde nieuwbouw van en multifunctionele accommodatie voor het dorp Sellingen en omgeving. Het multifunctionele gebouw biedt onderdak aan een openbare en een christelijke school, een sporthal, kinderopvang, peuterschool, welzijnswerk. De lokalen zijn trapsgewijs aan het open Westerwoldse landschap gelegen, luifels met PV-panelen zorgen voor opwekking van elektriciteit en schaduw in de lokalen.