Woonhuizen

Nieuwbouw energie-neutrale woningen Borger

Nieuwbouw energie-neutrale woningen Borger

Voor wooningcorporatie Lefier gerealiseerd project van 12 energie-neutrale huurwoningen te Borger. De woningen zijn gebouwd in rijen van 4 woningen met op de begane grond wonen en op de verdieping slaapkamers en badkamer. De woningen zijn voorzien van PV-panelen, heat-pipes en warmtepomp welke de totale energiebehoefte van de woningen opwekken. 
 
Nieuwbouw energie-neutrale woningen te Vries

Nieuwbouw energie-neutrale woningen te Vries

 Voor woningcorporatie Woonborg gerealiseerd project van 8 energie-neutrale huurwoningen van type 2 onder 1 kap te Vries. Vervangende nieuwbouw voor verouderde ouderen-woningen. De woningen zijn gerealiseerd zonder gasaansluiting, zijn voorzien van een geavanceerde installatie met warmtepomp, wtw-ventilatie en een volledig zuid georienteerd dakvlak voorzien van geintergreerde PV-panelen ten behoeve van opwekking van elektriciteit. De woningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer gelijkvloers op de begane grond en een extra (slaap-logeer-hobby)kamer op de verdieping. 
 
Nieuwbouw 2 onder 1 kap woningen Borger

Nieuwbouw 2 onder 1 kap woningen Borger

In het kader van de verbetering van de woonwijk Hunzedal te Borger gerealiseerd project van 10 2/1 kap koop-woningen. Op de koppen van het bouwlint zijn in het kader van de stedenbouwkundige inpassing verbijzonderde woningtypes toegepast.  
 
Nieuwbouw koopwoningen Borger

Nieuwbouw koopwoningen Borger

Project van 10 koopwoningen in de wijk Hunzedal te Borger. Het project maakt onderdeel uit van de vernieuwing van de wijk Hunzedal te Borger met een differentiatie van nieuwbouw van huur- en koopwoningen. De woningen zijn uitgevoerd als blokjes van 2 en 3 woningen en vormen een strak lint in contrast met de tegenoverliggende blokjes van huurwoningen.
 
Ontwerp aanbouw woonhuis

Ontwerp aanbouw woonhuis

Aanbouw aan een karakteristiek woonhuis (voormalig tolhuis) waarin opgenomen een slaapkamer, badkamer en overdek terras op het zuiden. Het begane grond van het bestaande huis is gedeeltelijk  opnieuw ingedeeld waarmee een goed ingedeelde gelijkvloerse woning wordt gerealiseerd met logeer- en hobbyruimte op de verdieping (nog niet gerealiseerd). 
 
Uitbreiding woonhuis Borger

Uitbreiding woonhuis Borger

Verbouw van een bestaand woonhuis in bestaande lintbebouwing in Borger. De aanbouw is compact en gesloten naar de straatzijde en door het lessenaarsdak meer open naar de privé-tuin. De aanbouw omvat woonruimte op de begane grond en de toegang naar de master-bedroom met badkamer op de verdieping.
 
Bouw woonhuis Borger

Bouw woonhuis Borger

Nieuwbouw van een woonhuis in Oud-Borger. Het langwerpige woonhuis heeft aan de straatzijde een rieten dak en een eikenhouten gevel geinspireerd door de setting en vormgeving van boerdeijen in het historische gebied. Naar de tuin toe is het huis moderner vormgegeven met pannendak, metselwerk en grote glasvlakken in de gevels. 
 
Verbouw woonhuis Exloo

Verbouw woonhuis Exloo

Aanbouw van een "tuinkamer" aan een bestaand woonhuis. Vanuit deze aanbouw ontstaat een prachtig uitzicht op het aangrenzende open landschap. Schetsen gemaakt van meerdere varianten en samen met de opdrachtgever een variant gekozen en dez  verder naar wens uitgewerkt (nog niet gerealiseerd).
 
Verbouw woonboerderij Grolloo

Verbouw woonboerderij Grolloo

Op basis van de footprint van een bestaande Drentse keuterij een eigentijdse woonboerderij geraliseerd. De oorspronkelijke boerderij was uitgevoerd met een dwarskap. In het verbouwplan zijn de gevels van de boerderij meer gesloten uitgevoerd in metselwerk en is de dwarsaanbouw aan de tuinzijde met open puien gerealiseerd waarmee contact met het weidse landschap is gecreëerd. De woonboerderij heeft een volwaardig woonprogramma op de begane grond en extra slaapkamers op de verdieping.
 
Verbouw schuurwoning Nooitgedacht (Rolde)

Verbouw schuurwoning Nooitgedacht (Rolde)

Op het erf van een oude boerderij  veranderen de functies. De schuur wordt verbouwd tot schuurwoning en op de plaats van het verouderde woonhuis wordt een schuur met garage en atelierruimte gerealiseerd. Het schuurhuis heeft een grote kap waaronder het wonen en overdekte buitenruimtes worden gerealiseerd. Met grote glasvlakken is het woonhuis geöriënteerd op het open landschap. Op de verdieping zijn kamers gerealiseerd aan de gevels rond een centrale vide waar daglicht vanuit de kap tot de begane grond reikt. 
 
Woonhuis Veele

Woonhuis Veele

 Nieuwbouw woonhuis
 
Woonhuis Koudum

Woonhuis Koudum

 Nieuwbouw woonhuis
 
Uitbreiding en verbouw woonhuis Emmen

Uitbreiding en verbouw woonhuis Emmen

Van een bestaand plat woonhuis in een groene wijk van Emmen is de vleugel met woonkamer en keuken opnieuw ingericht en uitgebreid met een eetkamer en een overdekt terras. Door het hoogteverschil in het terrein zweeft het terras boven de tuin. De eetkamer is voorzien van grote puien waarmee een fraai contact met terras en omgeving wordt gemaakt. 
 
Nieuwbouw woonhuis Beerze

Nieuwbouw woonhuis Beerze

De entree met glasdak deelt het huis in tweëen, een gemetseld blok met op de begane grond kwonen en het houten volume omvat slaapkamer en badkamer. Het huis is gesloten naar de straat en de open glazen achterzijde heeft zicht op de nabijgelegen Vecht.  
 
Renovatie woonboerderij Erm

Renovatie woonboerderij Erm

Na het beëindigen van het boerenbedrijf is een bestaande boerderij in de dorpskern verbouwd tot 2 woonhuizen. In het voorhuis is een woning gemaakt met een woonkamer met een open woonplattegrond. Om dit mogelijk te maken is een robuuste houtconstructie gerealiseerd.  in de tuingevel zijn grotere glasvlakken gerealiseerd. De tweede woning is op de deel gerealiseerd. Een opening in het dak zorgt voor daglichttoetreding in het huis. De woonkamer is aan de tuinzijde gesitueerd onde de hoge boerderijkap. slaapkamers en ondersteunende ruimte liggen over 2 lagen aan de straatzijde.