Projecten

Woonhuizen

Nieuwbouw energie-neutrale woningen Borger

Voor wooningcorporatie Lefier gerealiseerd project van 12 energie-neutrale huurwoningen te Borger. De woningen zijn gebouwd in rijen van 4 woningen met op de begane grond wonen en op de verdieping slaapkamers en badkamer. De woningen zijn voorzien van PV-panelen, heat-pipes en warmtepomp welke de totale energiebehoefte van de woningen opwekken. 

Nieuwbouw energie-neutrale woningen te Vries

 Voor woningcorporatie Woonborg gerealiseerd project van 8 energie-neutrale huurwoningen van type 2 onder 1 kap te Vries. Vervangende nieuwbouw voor verouderde ouderen-woningen. De woningen zijn gerealiseerd zonder gasaansluiting, zijn voorzien van een geavanceerde installatie met warmtepomp, wtw-ventilatie en een volledig zuid georienteerd dakvlak voorzien van geintergreerde PV-panelen ten behoeve van opwekking van elektriciteit. De woningen zijn levensloopbestendig met een slaapkamer en badkamer gelijkvloers op de begane grond en een extra (slaap-logeer-hobby)kamer op de verdieping. 

Nieuwbouw 2 onder 1 kap woningen Borger

In het kader van de verbetering van de woonwijk Hunzedal te Borger gerealiseerd project van 10 2/1 kap koop-woningen. Op de koppen van het bouwlint zijn in het kader van de stedenbouwkundige inpassing verbijzonderde woningtypes toegepast.  

Nieuwbouw koopwoningen Borger

Project van 10 koopwoningen in de wijk Hunzedal te Borger. Het project maakt onderdeel uit van de vernieuwing van de wijk Hunzedal te Borger met een differentiatie van nieuwbouw van huur- en koopwoningen. De woningen zijn uitgevoerd als blokjes van 2 en 3 woningen en vormen een strak lint in contrast met de tegenoverliggende blokjes van huurwoningen.

Ontwerp aanbouw woonhuis

Aanbouw aan een karakteristiek woonhuis (voormalig tolhuis) waarin opgenomen een slaapkamer, badkamer en overdek terras op het zuiden. Het begane grond van het bestaande huis is gedeeltelijk  opnieuw ingedeeld waarmee een goed ingedeelde gelijkvloerse woning wordt gerealiseerd met logeer- en hobbyruimte op de verdieping (nog niet gerealiseerd). 

Uitbreiding woonhuis Borger

Verbouw van een bestaand woonhuis in bestaande lintbebouwing in Borger. De aanbouw is compact en gesloten naar de straatzijde en door het lessenaarsdak meer open naar de privé-tuin. De aanbouw omvat woonruimte op de begane grond en de toegang naar de master-bedroom met badkamer op de verdieping.

Bouw woonhuis Borger

Nieuwbouw van een woonhuis in Oud-Borger. Het langwerpige woonhuis heeft aan de straatzijde een rieten dak en een eikenhouten gevel geinspireerd door de setting en vormgeving van boerdeijen in het historische gebied. Naar de tuin toe is het huis moderner vormgegeven met pannendak, metselwerk en grote glasvlakken in de gevels. 

Verbouw woonhuis Exloo

Aanbouw van een "tuinkamer" aan een bestaand woonhuis. Vanuit deze aanbouw ontstaat een prachtig uitzicht op het aangrenzende open landschap. Schetsen gemaakt van meerdere varianten en samen met de opdrachtgever een variant gekozen en dez  verder naar wens uitgewerkt (nog niet gerealiseerd).

Verbouw woonboerderij Grolloo

Op basis van de footprint van een bestaande Drentse keuterij een eigentijdse woonboerderij geraliseerd. De oorspronkelijke boerderij was uitgevoerd met een dwarskap. In het verbouwplan zijn de gevels van de boerderij meer gesloten uitgevoerd in metselwerk en is de dwarsaanbouw aan de tuinzijde met open puien gerealiseerd waarmee contact met het weidse landschap is gecreëerd. De woonboerderij heeft een volwaardig woonprogramma op de begane grond en extra slaapkamers op de verdieping.

Verbouw schuurwoning Nooitgedacht (Rolde)

Op het erf van een oude boerderij  veranderen de functies. De schuur wordt verbouwd tot schuurwoning en op de plaats van het verouderde woonhuis wordt een schuur met garage en atelierruimte gerealiseerd. Het schuurhuis heeft een grote kap waaronder het wonen en overdekte buitenruimtes worden gerealiseerd. Met grote glasvlakken is het woonhuis geöriënteerd op het open landschap. Op de verdieping zijn kamers gerealiseerd aan de gevels rond een centrale vide waar daglicht vanuit de kap tot de begane grond reikt. 

Gebouwen

Bezoekerscentrum Drents Friese Wold

In opdracht van Staatsbosbeheer ontworpen het bezoekerscentrum voor Nationaal Park Het Drents Friesche Wold. Onder het gebogen dak omvat het gebouw tentoonstellingsruimte, filmzaal, atelier voor workshops, kantoorruimten en een restaurant. 

Woonwinkel Noordsleen

 De bestaande woonwinkel in het historische Noordsleen is voorzien van een 4e winkel-vleugel middels een toegevoegde schuur. De verschillende schuren zijn met elkaar verbonden middels een rondgang rondom een open patio waarmee ook daglicht in de schuren wordt gerealiseerd. De gevels zijn aan de straatzijden voorzien van eikenhouten gevelbekleding en grote glasvlakken in robuuste eikenhouten kozijnen geïnspireerd door het historische riet-vlechtwerk. 

Kantoorpand KR8architecten Borger

Langs de N34 markeert een glazen kubus ons kantoor in Borger-West. De nieuwbouw omvat kantoorruimte en woonhuis. Het pand maakt deel uit vant een lint met wonen en werken aan de rand van een woonwijk in ontwikkeling. Voor ons is het basic ingericht kantoor een inspirerende plek waar we werken aan zeer uiteenlopende ontwerp-waar we graag werken aan zeer gevarieerde projecten. 

Clubgebouw Golfpark Exloo

Centraal tussen de holes is het clbgebouw van het Golfpark Exloo gerealiseerd. Het hoge restaurant is heel open vorm gegeven met grote glasvlakken en royale overstekken en heeft een optimaal contact met de omgeving. Het aangrenzende deel is opgetrokken in metselwerk en omvat de entree, sanitaire groepen, kleedkamers, bestuurskamer en keukenruimten. 

Tandartspraktijk Borger

 In het lint van beedrijfsgebouwen aan de rand van een woonwijk in ontwikkeling in Borger-West is een tandartspraktijk gerealiseerd met 8 behandelkamers in een haakvorm rond de centrale ontvangst- en wachtruimte. Een open structuur met ondersteunende ruimten faciliteert een efficiente en hygiënische werkmethode.

Verbouw en uitbreiding CBS Groen van Prinsterer Emmen

 Verbouw ven uitbreiding van de bestaande basisschool in Emmermeer te Emmen. Met toepassing van de oorspronkelijke materialisatie en een toevoeging van meer kleurgebruik is een uitbreiding van de bestaande school gerealiseerd met extra lokalen en een multifunctioneel leerplein dat voor vele activiteiten voor alle groepen kan worden  ingezet.

Verbouw en verduurzaming pleinwinkels Borger

In het kader van de vernieuwing van het dorpsplein van Borger zijn de bestaande pleinwinkels vergroot en opnieuw vormgegeven met gebruik van meer in Drenthe passende materialen als donker hout, schanskorven met veldkeien, eiken delen en het contrast met royale open puien. Bij de verbouwing is de isolatievan de buitenschil fors verbeterd, zijn de installaties verduurzaamd en is het kakvlak voorzien van PV-panelen voor de opwekking van elektriciteit. Inmiddels zijn 2 pleinwinkels gerealiseerd, 1 in ontwikkeling.

Jumbo Eelde

Verbouw en uitbreiding van een bestaande Jumbo supermarkt te Eelde. Middels de kapvormige nieuwbouw van een entreezone met ontsluiting van de winkel vanaf de aangrenzende parkeerplaatsen is de verbinding gemaakt met de winkel- en magazijnruimten in bestaande gebouwen die zijn voorzien van nieuwe gevels met metselwerk en beplating in donkere tinten. De winkel is volledig opnieuw ingericht volgens de actuele winkel-formule.

Nieuwbouw appartementen Weiteringzathe Borger

Vervangende nieuwbouw van een winkel/woonhuis in het centrum van Borger. Op de kop van de Hoofdstraat is aan het Dorpsplein een groter bouwvolume gecreëerd. In de plint zijn winkels gehuisvest , op de 2 verdiepingen zijn 6 appartementen gerealiseerd met een gezamenlijke ontsluiting met lift en trappenhuis. De vormgeving is genspireerd op een lint van gebouwen met een kleine korrel die samen het grote pand vormgeven (bouw in uitvoering, oplevering 2018).

Nieuwbouw MFA Sellingen

In opdracht van de gemeente Vlagtwedde nieuwbouw van en multifunctionele accommodatie voor het dorp Sellingen en omgeving. Het multifunctionele gebouw biedt onderdak aan een openbare en een christelijke school, een sporthal, kinderopvang, peuterschool, welzijnswerk. De lokalen zijn trapsgewijs aan het open Westerwoldse landschap gelegen, luifels met PV-panelen zorgen voor opwekking van elektriciteit en schaduw in de lokalen.

Interieur

Nieuwbouw sanitairgebouw (jeugd) Stortemelk Vlieland

 Op het jeugdveld van camping Stortemelk op Vlieland is een nieuw sanitairgebouw gerealiseerd. Het basic gebouw heeft een interieur van beton en is vandalisme-bestendig gedetailleerd. Het compact gebouw is ingericht met toilet- en douche compartimenten en voorzien van een overdekte buitenruimte met afwasplekken.

Verbouw en uitbreiding CBS Groen van Prinsterer Emmen

Voor het interieur is een nieuw kleurenpalet ontwikkeld met afwerkingen van vloeren, wanden, plafonds, kleuren voor schilderwerken, tegelwerken en sanitair. De kleuren zijn toegepast in de recente uitbreiding van de school en worden fasegewijs inhet gehele gebouw toegepast.  

Upgrading sanitairgebouw De Kleine Wolf

Het in de jaren '90 door ons bureau ontworpen sanitairgebouw van camping De Kleine Wolf is recent voorzien van een nieuw interieur. Het technisch nog prima gebouw is voor een groot deel "gestript" en voorzien van een eigentijds nieuw interieur ontworpen. Kabines zijn voorzien meer gesloten wanden om de privacy van de gasten te verbeteren. .

Inrichting kantoorpand Ter Apel

Het bestaande kantoorpand is opnieuw ingedeeld. Met de huisstijl van het bedrijf als basis zijn nieuwe materialen en kleuren in het pand gebracht waarmee voor het  bedrijf een eigentijdse werksfeer is gecreëerd.

Kleur- en materiaaladvies woonhuis

Voor een bestaand woonhuis zijn ideëen ontwikkeld voor een nieuwe inrichting.  Met behoud van de bestaande indeling van het huis zijn nieuwe kleuren en materialen voorgesteld voor de vloeren, wanden en plafonds en is met een vernieuwde indeling met nieuw meubilair een nieuw eigen "thuis" in het huis gecreëerd.

Verbouw wonen en keuken van 2/1 kap woning

Een bestaande 2/1 kap woning is van een verrassende nieuwe indeling voorzien door de bestaande garage bij het woonhuis te te trekken. er is ruimte toegevoegd  voor het creëren van een eigentijdse keuken en praktische bijkeuken en het woongedeelte is ruimer ingedeeld. Voor het geheel is een kleur en materiaal advies gemaakt. 

Tandartspraktijk Borger

Met inspiratie uit de omgeving van Borger is het interieur van de tandartspraktijk vorm gegeven. In harmonie met de huisstijl van de praktijk met frisse kleuren zijn landschappelijke beelden in het eigentijds interieur gebracht.

Witterzomer Horeca

De verschillende restaurant- en zaalruimtes van restaurantgebouw van Vakantiepark Witterzomer te Assen zijn voorzien van een inrichting passend in de groene landelijke omgeving van het park. Kleuren en materialen van afwerking, meubilair en maatwerkmeubilair zijn passend bij elkaar gezocht passend in het thema met het recreatieve gevoel.

Recreatie

Sanitairgebouw Camping IJsselstrand Doesburg

In het kader van de kwaliteitsverbeteringen van de voorzieningen op Camping IJsselstrand is het verouderde sanitairgebouw vervangen door een nieuw duurzaam sanitairgebouw. Het gebouw heeft een centrale ruimte waarin douchecabines, wascabines, familiedouches en kindersanitair voor dames en heren zijn gesitueerd. van buiten zijn de toiletgroepen, wasserette en het afwasgedeelte toegankelijk. Het gebouw omvat tevens een aparte sauna-afdeling met afgeschermde buitenplek met stortdouche. Het moderne gebouw is duurzaam gebouwd met goede isolatie, wtw-ventilatiesysteem en gebruik van zonenergie voor verwarmen van warm water en opwekking van elektra. 

Receptiegebouw Vakantiepark De Kuilart Koudum

Het bestaande receptiegebouw van Recreatiepark De Kuilart te Koudum is uitgebreid en opnieuw ingericht. Er is een ruime ontvangstruimte voor de gasten gecreëerd met een ruime balie voor contact met de gasten. In de ontvangstruimte tevens een spreekkamer en sanitair voor de aankomende gast. Het gebouw is toegankelijk middels een gevel met veel gl;as en een eigentijdse entreepartij met corten-staal. Het achterliggende bestaande gebouw is verduurzaamd met nieuwe gevels en omvat back-office, kantoren, kanine en en opslagruimte.

Nieuwbouw recreatiewoningen Vakantiepark De Kuilart Koudum

Op de plek van bestaande verouderde vakantiehuisjes is een project nieuwbouw recreatiewoningen gerealiseerd. De recreatiewoningen zijn door een slaapkamer enbadkamer op de begane grond voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk. Het woongedeelte heeft uitzicht op het naastgelegen meer. De verdieping is met slaapkamers en een badkamer ingericht. De Woningen zijn duurzaam gebouwd met o.m. goede isolatie, en oriëntatie van glasvlakken en PV-panelen op het zuiden. 

Speelgebouw Kleine Wolf Ommen

Nieuwbouw van een speelaccommodatie voor camping Kleine Wolf te Ommen

Herstructurering camping De Koeksebelt en nevengeul de Vecht te Ommen

In het kader van verbetering van het waterbeheer met meer bergingscapaciteit is door KR8 in samenwerking met o.m. Waterschap en Camping De Koeksebelt een nevengeul ontworpen voor de  de Vecht nabij Ommen. Door de aanleg van de geul op een deel van het terrein van Camping de Koeksebelt is het campingterrein voor een deel opnieuw ingericht. Nabij de nieuwe brug over de geul is een nieuwe campingentree met toegangscontrole en een eigentijds  receptiegebouw gerealiseerd. Campingplaatsen zijn verplaats naar een nieuw campinggedeelte aan de geul. Het gesloopte recreatiegebouw is op een hoger gelegen plek vervangen door een multifunctioneel recreatiegebouw met een openluchttheater. In het gebouw worden door het recreatieteam allerlei activiteiten voor de campinggasten georganiseerd. Het gebouw bevat tevens overnachtingsaccommodatie voor campingpersoneel.   

Overkapping zwembad Camping De Fruithof Klijndijk (Dr)

Op camping de Fruithof is over de bestaande zwembad-bassins een nieuwe zwembadoverkapping gerealiseerd. de overkapping van ruim 35 x 35 m heeft een vast middendak en aan beide zijden open te schuiven glazen overkappingen. Door de overkapping van het zwembad biedt de camping gedurende het gehele seizoen een eigentijdse zwemaccommodatie voor de gasten. het bestaande recreatiebassin is uitgebreid een plonsbassin waar de gasten vanaf de aangebouwde glijbaantoren door de attractieve tube naar toe glijden.  

Nieuwbouw van sanitairgebouwen Camping It Wiid Eernewoude

Op Camping It Wiid gebouwde sanitairgebouwen. De gebouwen hebben een royale vierkante kap op markante kolommen en zijn voorzien van een vegetatiedak en een lichtkap in de nok voor de daglichttoetreding in het gebouw. Het sanitair is toegankelijk middels een centrale entree met binnenstraat welke de verschillende toilet- en wasafdelingen ontsluit. Ook vindt de campinggast het kindersanitair en de aswasplekken in het gebouw.  

Strandpaviljoen Buren Ameland

Op de plaats van een verouderd strandpaviljoen op het Noordzeestrand van Buren (Ameland) is een nieuw strandpaviljoen gerealiseerd. Het ronde gebouw is met een brug voor iedereen ingraal toegankelijk vanaf het duin. Aan de zeezijde is het gebouw voorzien van grote glaspartijen en ruime beschutte terrassen. Zowel de open restaurantruimte en het terras zijn naar wens op te delen voor verschillende gezelschappen.

Clubgebouw Countrygolf Ees

Nieuwbouw van het clubgebouw voor de shortgolfbaan van Countrygolf Ees. Dor de situering van het gebouw op de hoger gelegen entreeplek van het geaccidenteerde terrein heeft de bezoeker vanaf het terras een prachtig zicht op de omringende holes. Het gebouw heeft een lessenaarsdak met de lage zijde langs de groenstrook van het aangrenzende recreatiepark. aan de zuidzijde opent het gebouw zicht met zijn grotere hoogte en glaspartijen naar terras en golfbaan. Het clubgebouw omvat een restaurant en zaalruimte, in het souterrain zijn ruimten voor vereniging en baanbeheer ondergebracht.

Boomkroonpad Drouwen

In het kader van een stimuleringsproject Wandelen is in opdracht van Staatsbosbeheer in de bossen nabij Borger / Drouwen het Boomkroonpad gerealiseerd. Het educatieve en avontuurlijke pad voert de bezoekers tot een hoogte van 17,5 m tussen de kruinen van de bomen door. De wandeling start in de informatieve en attractieve worteltunnel, waarvandaan een gesloten traptoren de bezoekers naar boven voert en men buiten wordt verrast met het uitzicht op hoogte. In de wandeling is ook een 22,5 m hoge uitkijktoren opgenomen.