Recreatie

Sanitairgebouw Camping IJsselstrand Doesburg

Sanitairgebouw Camping IJsselstrand Doesburg

In het kader van de kwaliteitsverbeteringen van de voorzieningen op Camping IJsselstrand is het verouderde sanitairgebouw vervangen door een nieuw duurzaam sanitairgebouw. Het gebouw heeft een centrale ruimte waarin douchecabines, wascabines, familiedouches en kindersanitair voor dames en heren zijn gesitueerd. van buiten zijn de toiletgroepen, wasserette en het afwasgedeelte toegankelijk. Het gebouw omvat tevens een aparte sauna-afdeling met afgeschermde buitenplek met stortdouche. Het moderne gebouw is duurzaam gebouwd met goede isolatie, wtw-ventilatiesysteem en gebruik van zonenergie voor verwarmen van warm water en opwekking van elektra. 
 
Receptiegebouw  Vakantiepark De Kuilart Koudum

Receptiegebouw Vakantiepark De Kuilart Koudum

Het bestaande receptiegebouw van Recreatiepark De Kuilart te Koudum is uitgebreid en opnieuw ingericht. Er is een ruime ontvangstruimte voor de gasten gecreëerd met een ruime balie voor contact met de gasten. In de ontvangstruimte tevens een spreekkamer en sanitair voor de aankomende gast. Het gebouw is toegankelijk middels een gevel met veel gl;as en een eigentijdse entreepartij met corten-staal. Het achterliggende bestaande gebouw is verduurzaamd met nieuwe gevels en omvat back-office, kantoren, kanine en en opslagruimte.
 
Nieuwbouw recreatiewoningen Vakantiepark De Kuilart Koudum

Nieuwbouw recreatiewoningen Vakantiepark De Kuilart Koudum

Op de plek van bestaande verouderde vakantiehuisjes is een project nieuwbouw recreatiewoningen gerealiseerd. De recreatiewoningen zijn door een slaapkamer enbadkamer op de begane grond voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk. Het woongedeelte heeft uitzicht op het naastgelegen meer. De verdieping is met slaapkamers en een badkamer ingericht. De Woningen zijn duurzaam gebouwd met o.m. goede isolatie, en oriëntatie van glasvlakken en PV-panelen op het zuiden. 
 
Speelgebouw Kleine Wolf Ommen

Speelgebouw Kleine Wolf Ommen

Nieuwbouw van een speelaccommodatie voor camping Kleine Wolf te Ommen
 
Herstructurering camping De Koeksebelt en nevengeul de Vecht te Ommen

Herstructurering camping De Koeksebelt en nevengeul de Vecht te Ommen

In het kader van verbetering van het waterbeheer met meer bergingscapaciteit is door KR8 in samenwerking met o.m. Waterschap en Camping De Koeksebelt een nevengeul ontworpen voor de  de Vecht nabij Ommen. Door de aanleg van de geul op een deel van het terrein van Camping de Koeksebelt is het campingterrein voor een deel opnieuw ingericht. Nabij de nieuwe brug over de geul is een nieuwe campingentree met toegangscontrole en een eigentijds  receptiegebouw gerealiseerd. Campingplaatsen zijn verplaats naar een nieuw campinggedeelte aan de geul. Het gesloopte recreatiegebouw is op een hoger gelegen plek vervangen door een multifunctioneel recreatiegebouw met een openluchttheater. In het gebouw worden door het recreatieteam allerlei activiteiten voor de campinggasten georganiseerd. Het gebouw bevat tevens overnachtingsaccommodatie voor campingpersoneel.   
 
Overkapping zwembad Camping De Fruithof Klijndijk (Dr)

Overkapping zwembad Camping De Fruithof Klijndijk (Dr)

Op camping de Fruithof is over de bestaande zwembad-bassins een nieuwe zwembadoverkapping gerealiseerd. de overkapping van ruim 35 x 35 m heeft een vast middendak en aan beide zijden open te schuiven glazen overkappingen. Door de overkapping van het zwembad biedt de camping gedurende het gehele seizoen een eigentijdse zwemaccommodatie voor de gasten. het bestaande recreatiebassin is uitgebreid een plonsbassin waar de gasten vanaf de aangebouwde glijbaantoren door de attractieve tube naar toe glijden.  
 
Nieuwbouw van sanitairgebouwen Camping It Wiid Eernewoude

Nieuwbouw van sanitairgebouwen Camping It Wiid Eernewoude

Op Camping It Wiid gebouwde sanitairgebouwen. De gebouwen hebben een royale vierkante kap op markante kolommen en zijn voorzien van een vegetatiedak en een lichtkap in de nok voor de daglichttoetreding in het gebouw. Het sanitair is toegankelijk middels een centrale entree met binnenstraat welke de verschillende toilet- en wasafdelingen ontsluit. Ook vindt de campinggast het kindersanitair en de aswasplekken in het gebouw.  
 
Strandpaviljoen Buren Ameland

Strandpaviljoen Buren Ameland

Op de plaats van een verouderd strandpaviljoen op het Noordzeestrand van Buren (Ameland) is een nieuw strandpaviljoen gerealiseerd. Het ronde gebouw is met een brug voor iedereen ingraal toegankelijk vanaf het duin. Aan de zeezijde is het gebouw voorzien van grote glaspartijen en ruime beschutte terrassen. Zowel de open restaurantruimte en het terras zijn naar wens op te delen voor verschillende gezelschappen.
 
Clubgebouw Countrygolf Ees

Clubgebouw Countrygolf Ees

Nieuwbouw van het clubgebouw voor de shortgolfbaan van Countrygolf Ees. Dor de situering van het gebouw op de hoger gelegen entreeplek van het geaccidenteerde terrein heeft de bezoeker vanaf het terras een prachtig zicht op de omringende holes. Het gebouw heeft een lessenaarsdak met de lage zijde langs de groenstrook van het aangrenzende recreatiepark. aan de zuidzijde opent het gebouw zicht met zijn grotere hoogte en glaspartijen naar terras en golfbaan. Het clubgebouw omvat een restaurant en zaalruimte, in het souterrain zijn ruimten voor vereniging en baanbeheer ondergebracht.
 
Boomkroonpad Drouwen

Boomkroonpad Drouwen

In het kader van een stimuleringsproject Wandelen is in opdracht van Staatsbosbeheer in de bossen nabij Borger / Drouwen het Boomkroonpad gerealiseerd. Het educatieve en avontuurlijke pad voert de bezoekers tot een hoogte van 17,5 m tussen de kruinen van de bomen door. De wandeling start in de informatieve en attractieve worteltunnel, waarvandaan een gesloten traptoren de bezoekers naar boven voert en men buiten wordt verrast met het uitzicht op hoogte. In de wandeling is ook een 22,5 m hoge uitkijktoren opgenomen. 
 
Ontwerp Parck Kaatsheuvel  (Landal Greenparks)

Ontwerp Parck Kaatsheuvel (Landal Greenparks)

Een bestaand recreatiepark nabij de Loonse en Drunense Duinen en De Efteling is volledig opnieuw ingericht als recreatiepark. Door KR8 is het terreinplan voor Parck Kaatsheuvel gemaakt met een inrichting van 104 recreatiewoningen en een centrumgebouw. De recreatiewoningen in 8 verschillende types recreatiewoningen zijn geïnspireertd door Anton Pieck en variëren in grootte van 4- tot 12-persoons. Ook zijn er luxe types en speciale kinderwiningen met extra beleving. Het park heeft verschillende speelplekken en een wandelverbinding met  het bos- en duingebied. Met een knipoog naar een historisch koetshuis is het eigentijdse centrumgebouw ingepast in het park. Het gebouw omvat ontvangst en receptie, parkwinkel, overdekt spelen met koffie-corner, overdekt zwembad met recreatiebad, kinderbad en stoombad. 
 
Uitbreiding Konijnenhol Vakantiepark Beerze Bulten

Uitbreiding Konijnenhol Vakantiepark Beerze Bulten

Het Giga-konijnenhol - de overdekte theater en speelvoorziening op Vakantiepark Beerze Bulten - is voorzien van een uitbreiding en een grotendeels nieuw interieur. In de uitbreiding zijn met bowlingbanen en een hoge klimstructuur nieuwe speelfuncties aan het het gebouw toegevoegd. Ook in de uitbreiding gesitueerd zitjes en loungeplek. Deze sluiten aan op het vernieuwde kinderrestaurant en knutselruimten in het bestaande gedeelte van het gebouw. Verder is het gebouw verduurzaamd door aansluiting op het eigen warmtenet en het installeren van een warmteterugwin-ventilatiesysteem.
 
Overdekt speelgebouw op kindercamping Landgoed de Berenkuil Grolloo

Overdekt speelgebouw op kindercamping Landgoed de Berenkuil Grolloo

Aansluitend op het bestaande horeca is het nieuwe overdekte speelgebouw gerealiseerd. Het speelgebouw is ingepast is de bosomgeving door de toepassing van houten gevels en afdekking met een vegetatiedak. Het gebouw heeft een ontvangstruimte met buffet en zitjes voor ouders. Het spelen is verdiept aangelegd waardoor gebruik is gemaakt van een grotere hoogte voor de speelstructuur.  
 
Verbouw centrumgebouw Vakantiepark Klein Vaarwater te Buren (Ameland)

Verbouw centrumgebouw Vakantiepark Klein Vaarwater te Buren (Ameland)

Het centrumgebouw van Klein Vaarwater is bijna volledig vernieuwd en heeft een fris en uitnodigend beeld gekregen. In het gebouw heeft een herschikking van functies plaats gevonden. rondom de nieuwe centrale plaza zijn receptie, restaurant, winkel, bowling, sportzaal, kinderspeelpark, zwembad en kinderrestaurant gesitueerd. Ook ontsluit de plaze een multifunctionele zaal en fitness. Een markante entree met een golvend dak zorgt voor de aansluiting met het bestaande gebouw en een referentie naar de omliggende zee.  
 
Terreinplan camping De Wije Werelt te Otterlo

Terreinplan camping De Wije Werelt te Otterlo

Voor de terreinuitbreiding van camping De Wije Werelt is een terreinplan gemaakt met landschapsontwikkeling en plekken voor verschillende categoriën verblijfsrecreatie, speelvoorzieningen, sport- en spel.